Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού με τον Προϊστάμενο Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκρ. Σαβελίδη, τους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου και των Αντιδημάρχων Παιδείας Απ. Καφετζή και Αργαλαστής Ιωαν. Διανέλλο. Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου και των Λυκείων της Αργαλαστής.

Ο κ. Σαβελίδης είπε πως έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση των σχολικών μονάδων της Αργαλαστής (Γυμνασίου και ΓΕΛ) και πως δρομολογείται άμεσα η μελέτη του νέου κτηρίου του ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου Αργαλαστής. Ο Προϊστάμενος Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δήλωσε πως ανοίγονται ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στην έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου με την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων. Επίσης αναφέρθηκε πως πρέπει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών από την 1η Ιουλίου 2024.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου τόνισε την άριστη συνεργασία Δήμου και Εκπαιδευτικής Κοινότητας και σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή είναι πάντα στο πλευρό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη, ο Δντής ΕΠΑΛ Αργαλαστής Κων. Παλιόπουλος, ο Υπεύθυνος Καθηγητής Πλοιάρχων του ΕΠΑΛ Δημ. Κομνός, η Δντρια του ΓΕΛ Αργαλαστής Ασπασία Μπέσια, ο Διευθυντής του 4ου Εργαστηριακού Κέντρου ΕΠΑΛ Δημ. Σαμαράς, ο Δντής του Γυμνασίου Αργαλαστής Νικ. Κοντονάτσιος, ο Διευθυντής Γυμνασίου και Λ.Τ. Τρικερίου Ι. Κονιόρδος και ο Δντης του Γυμνασίου Μηλεών Παντ. Πολυχρονόπουλος.