Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Νοτίου Πηλίου μεταξύ του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού και στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Γραφείο του Δημάρχου, μετείχαν η κα Έλσα Νικολάου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και Τμηματάρχης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η κα Άννα Γιαλούρη, Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, o κ. Δ. Αγνουσιώτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο κ. Γ. Βήτος, Τμηματάρχης του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν η προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων του Νοτίου Πηλίου, η δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών συντήρησης αρχαιολογικών μνημείων και τεμπλών εκκλησιών και το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για επιστροφή του ακέφαλου αγάλματος, που είχε βρεθεί στην περιοχή του Χόρτου, από τον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου στην Αργαλαστή.