Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής Γιάννη Σακελλαρίου κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η επικαιροποίηση του αιτήματος του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την ανέγερση νέου κτιρίου στη θέση “Αλώνια” του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου παραχωρεί ακίνητο για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής στη θέση “Αλώνια” και για το θέμα είχε ενημερωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας κατά την διάρκεια επίσκεψή του στο Νότιο Πήλιο τον Οκτώβριο του 2022, ενώ σχετικό υπόμνημα έχει αποσταλεί προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Επίσης, θα υπάρχει συντονισμός των δύο πλευρών με στόχο τη δημιουργία Μετεωρολογικού Σταθμού στον Λαύκο καθώς και για τη σύσταση Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Αργαλαστή, σύμφωνα με το Ν.4632/2000.

Μεταξύ του κ. Μιτζικού και του κ. Σακελλαρίου εξετάστηκε η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας στις 6 Ιουνίου 2023, που είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον Λαύκο, με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις Φυσικές Καταστροφές, σε συνεργασία Δήμου Νοτίου Πηλίου, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αρμόδιων Υπουργείων.