Στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Νοτρίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, στο οποίο είχε συνάντηση εργασίας μαζί με άλλους Δημάρχους της Θεσσαλίας, υπό τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το Σχέδιο της εταιρείας HVA για τη θωράκιση της Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης το σχέδιο των Ολλανδών ειδικών «αποτελεί την πρώτη ολιστική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλίας» συμπληρώνοντας ότι μεταξύ άλλων «περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ολιστικά η διαχείριση των υδάτινων πόρων, τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγροτική παραγωγή».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για το master plan δούλεψαν πάνω από 40 επιστήμονες από 8 ειδικότητες. Αφιέρωσαν πάνω από 15.000 ώρες για να ακτινογραφήσουν τις πληγείσες περιοχές και να προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις. Η δουλειά αυτή έγινε στο πεδίο και όχι στο γραφείο».
«Τη μελέτη πρέπει να τη δούμε μέσα από τον επιστημονικό πρίσμα που την διακατέχει. Δεν είναι θέσφατο. Αποτελεί έναν οδικό χάρτη που μπορούμε να συμφωνήσουμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση και εμπλεκόμενοι φορείς για να έχουμε μια δραστική επέμβαση στη Θεσσαλία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά «στη διάσταση που δίνει η μελέτη για το ζήτημα των υπόγειων υδάτινων πόρων τη Θεσσαλίας. Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον Daniel για να αντιληφθούμε ότι οι υδάτινοι πόροι της Θεσσαλίας τελειώνουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αύριο πρέπει να εγκαταλείψουμε το βαμβάκι και να πάμε σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην αγροτική παραγωγή».

«Πρέπει, όμως, να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε η ζημιά που θα έχει γίνει από την έλλειψη υδάτινων πόρων να μην είναι αναστρέψιμη» κατέληξε ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε στους συνομιλητές του ότι «η δύσκολη δουλειά τώρα ξεκινά».