Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, θέλοντας να διαδώσει -έτι περαιτέρω- τη φήμη του θρυλικού Τρένου του Πηλίου, του μοναδικού στο είδος του Μέσου μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: Το τρένο του Πηλίου – Διεκδικώντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του «Μουτζούρη» – Αναπτυξιακές προοπτικές.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο «Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο» Μηλεών. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, με την Επιστημονική και Επαγγελματική τους κατάρτιση θα αναδείξουν άγνωστες -έως τώρα- πτυχές της «διαδρομής» του «Μουτζούρη» στον τόπο και στον χρόνο.

Σκοπός της Ημερίδας είναι να «ξανα-συστήσει» τον Τρένο του Πηλίου και την Πολιτιστική διάσταση της ύπαρξής του τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Διεθνές κοινό καθώς και να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξής του.

Στην Ημερίδα θα παραστούν Βουλευτές, εκπρόσωποι Υπουργείων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φορέων, Πανεπιστημιακοί, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΑΙΑ ΟΣΕ, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ιταλίας.