Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ανάπλασης του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγού Ι. ΜΥΛΩΝΑ και Ανθυποσμηναγού Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας τις 15.07.2000, όταν το πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair τύπου CL-215 επιχειρούσε κατάσβεση στον Λαύκο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι δύο χειριστές του Canadair ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έξω από τον Λαύκο προς Προμύρι. Στις 6:50, ήταν έτοιμοι να κάνουν τη δεύτερη ρίψη νερού, αλλά οι πυκνοί καπνοί περιόρισαν την ορατότητα του πιλότου και έτσι το αεροσκάφος, το οποίο είχε συμπληρώσει 7.200 ώρες πτήσης, όταν προσπάθησε να σηκωθεί έπεσε σε παρακείμενο λόφο. Χειριστές του μοιραίου Καναντέρ ήταν ο επισμηναγός Ιωάννης Μυλωνάς, 41 ετών, πατέρας τριών παιδιών, και ο ανθυποσμηναγός Ιωάννης Καρασάββας, 25 ετών, από το Βόλο.

Τις εργασίες ανάπλασης του μνημείου των πεσόντων αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας επίβλεψε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, με τον Αντιδήμαρχο Ν. Μαμμά, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Λαύκου Ι. Παπαθανασίου, τον Αντιπρόεδρο Θεοδ. Καπραβέλο και Τοπικούς Συμβούλους.