Τα εγκαίνια του δρόμου προς την Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, τέλεσε χθες Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και ώρα 6:30 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, της πολιτικής ηγεσίας της Μαγνησίας και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο, λέγοντας ότι η Εκκλησία το ζητούσε επί 25 έτη, συνεχάρη τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικό, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ εξήρε τη συμβολή του Γέροντος Ηγουμένου της Μονής Χρυσοστόμου.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε πως ο δρόμος θα δώσει ζωή στο Μοναστήρι, το οποίο θα αποκτήσει επισκεψιμότητα, ενώ εκτίμησε πως γύρω από τη Μονή θα χτιστούν σπίτια και θα δημιουργηθεί μια κοινότητα.

Σημειώνεται πως τα προηγούμενα χρόνια η Μονή δεν ήταν εύκολα προσεγγίσιμη οδικώς αλλά πλέον ο δρόμος θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός στην περιοχή.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο Μοναστήρι του Αγίου Σπυρίδωνος.

Παρόντες την τελετή ήταν οι Υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Χρ. Τριαντόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κ. Τζανακούλης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου Αθ. Μόρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γρ. Ιγγλέσης, οι Αντιδήμαρχοι Νοτίου Πηλίου Νικ. Μαμμάς, Απ. Διανέλλος, Βασ. Μανέτας και Ι. Φιλίππου, ο πρώην Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτ. Γαϊτανάς, η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νοτίου Πηλίου Φιλίτσα Λαμπαδάρη, η Γραμματέας της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας, πολιτευτής της ΝΔ Έφη Αντωνίου, Αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολίτες.