Την Ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Mιχ. Μιτζικού, του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων τέλεσε σήμερα στο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (CERN) στο Νεοχώρι, σε πανηγυρική τελετή, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των παρατάξεων.

Στο τέλος της τελετής ο Σεβασμιώτατος είπε τα εξής: “Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχηθώ σε όλους σας, στον Δήμαρχο και σ’ όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να έχετε υγεία και δύναμη. Με πρόταγμα ότι όλοι αγαπάμε τον Δήμο μας και την περιοχή μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όπως ο λαός του ανέθεσε, εύχομαι να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Ο λαός μας περιμένει πολλά από εσάς”.

Αναφερόμενος στον Δήμο Νοτίου Πηλίου που επλήγη από τις θεομηνίες ο κ. Ιγνάτιος είπε ότι οι δυσκολίες μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες και εξέφρασε τη χαρά του που βλέπει παιδιά και κατοίκους, γεγονός που κρατά ζωντανά τα χωριά. Τέλος ανέφερε ότι “αγαπάμε τον τόπο που επλήγη” και πρόσθεσε πως θα “είμαι πάντοτε στο πλευρό σας. Εύχομαι από την καρδιά μου να έχετε επιτυχία στο έργο σας. Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας αγιάζει».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού προσέφερε ως ευλογία στον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου την εικόνα του προστάτου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη που τέλεσε την Ορκωμοσία και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα τιμήσει στο ακέραιο την ψήφο των Δημοτών και θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για την επούλωση των πληγών από τις θεομηνίες.

Ακολούθησε η ετήσια απονομή βραβείων «Κ. ΒΑΡΝΑΛΗ», τα οποία τόσο ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου όσο και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού απένειμαν στους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Λυκείων του Δήμου Ν. Πηλίου.

Η τελετή έκλεισε με Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με υπεύθυνους καθηγητές τους Βασ. Αγροκώστα, Ευ. Μπαντελά, Κων. Δεδούση και Αχ. Τίγκα.