Κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου τάχθηκε, εκ νέου σήμερα, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια τη σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα με θέματα την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας στις εγκαταστάσεις της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο (ΕΠΜΜΜ ΑΓΕΤ Βόλου) και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Εγκατάσταση & Λειτουργία Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) «ΑΡΓΩ».

Ο κ. Μιτζικός τόνισε πως από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου. Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου στις 6/3/23 έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού για μη εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Σημειώνεται πως ήταν το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, σε επίπεδο Μαγνησίας, που έλαβε απόφαση κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της ακτογραμμής του Δήμου Νοτίου Πηλίου βρίσκεται εντός του Παγασητικού Κόλπου με πολλούς οικισμούς και χωριά στα παράλιά του.