Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο.
Είναι δικηγόρος, με Master (LL.M) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (Πανεπιστήμιο Λωζάννης) και με Master (LL.M) στο Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο –Δίκαιο Πολέμου (Πανεπιστήμιο Γενεύης).

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (Πανεπιστημίου Αθηνών), τ.Βοηθός Καθηγητή στο Διεθνές Οικονομικό και Τραπεζικό Δίκαιο (Πανεπιστήμιο Λωζάννης).

Υπηρέτησε στην Ελληνική Αντιπροσωπεία ενώπιον του Οργανισμού Εμπορίου και στα Ηνωμένα Έθνη (2003 -2004), είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου «Κοινό των Μαγνήτων».

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ».

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ομάδας μειοψηφίας του δήμου Νοτίου Πηλίου Απόστολος Διανέλλος τονίζει: «Ως επικεφαλής της ομάδας μειοψηφίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα εκλεγμένα όργανα, κατόπιν των προβλεπόμενων διεργασιών, αποφάσισαν ομόφωνα τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Μιχάλη Μιτζικού ως υποψηφίου δημάρχου για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Το πλούσιο βιογραφικό του, τόσο σε προσωπικό, επαγγελματικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο εγγυάται την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Νοτίου Πηλίου».

«Όλοι μαζί, ενωμένοι, και χωρίς να περισσεύει κανείς, θα πορευθούμε για να αλλάξουμε τις τύχες του Δήμου μας»