Αξιοθέατα

 

To Πήλιο σήμερα με τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, την τουριστική υποδομή που συνεχώς αναπτύσσεται, τις φυσικές του ομορφιές, και την γραφικότητα του, προσφέρεται για τουρισμό όλες τις εποχές καθώς επίσης και για όλες τις απαιτήσεις.

Το Νότιο Πήλιο περιλαμβάνει χωριά επάνω στο βουνό όπως ο Άγιος Γεώργιος, οι Μηλιές, η Βυζίτσα ή οι Πινακάτες αλλά και χωριά μπροστά στη θάλασσα όπως η Μηλίνα, η Άφυσσος ή τα Καλά Νερά.

Το τοπίο που θα βρείτε είναι διαφορετικό από το άλλο Πήλιο. Το υψόμετρο είναι χαμηλότερο, οι ελιές είναι τα κυρίαρχα δέντρα και οι κουμαριές είναι παντού.

Όμορφα χωριά και μικροί οικισμοί, υπέροχες παραλίες στην έξοδο του παγασητικού και η πηλιορείτικη φύση μαζί με ελιές καλύπτει τους γύρω λόφους.

Οι παραλίες και οι όρμοι στην πλευρά του παγασητικού (Κάλαμος, Πάου, Χόρτο, Μηλίνα, Βαλτούδι, Μαραθιά, Αλογόπορος) έχουν σχεδόν πάντοτε νηνεμία και ήρεμα νερά ενώ αυτές του Αιγαίου (Κατηγιώργης, Λύρη, Θεοτόκος, Πλατανιάς, Καστρί, Μορτιάς, Ποτιστικά) υπάγονται στην κυριαρχία των ανέμων.

Η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται από την Αγριά του Βόλου.

Ο παραλιακός δρόμος στον Παγασητικό ακολουθείται μέχρι το Τρίκερι, ενώ παύει να είναι δίπλα στην θάλασσα μόνο στην περιοχή της Αργαλαστής.

Η περιοχή του Νοτίου Πηλίου προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδιασμό βουνού και θάλασσας μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
Πολύ μεγάλο δίκτυο μονοπατιών με σήμανση, ιδανικό για περπάτημα για όλες τις ηλικίες. Παραδοσιακά πετρόχτιστα μονοπάτια διατρέχουν ολόκληρο το Δήμο Νοτίου Πηλίου ενώνοντας τα χωριά και τους οικισμούς αποτελώντας πανέμορφες διαδρομές και προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις στουςλάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας.
Η άγρια παρθένα φύση με την πανδαισία αγριολούλουδων, βοτάνων, αρωματικών φυτών γοητεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Για όσους αγαπούν τα άλογα στον Κατηγώργη, στην Αργαλαστή λίγο έξω από το χωριό στο δρόμο προς το Μετόχι (η φάρμα αλόγων Κένταυρος) και στις Μηλιές ( ο ιππικός φυσιολατρικός όμιλος Μηλεών) υπάρχουν άλογα και ειδικοί εκπαιδευτές.

Οι βόλτες στην περιοχή με τα άλογα ή και οι οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές σε γκρουπ είναι μια αξέχαστη, συναρπαστική και ακίνδυνη εμπειρία.
Πρόκληση αποτελούν δραστηριότητες με ποδήλατα βουνού ενώ οι ορεινές περιοχές του Δήμου προσφέρονται για κυνήγι κατά περιόδους.
Εξαιρετκές παραλίες στα νερά του Παγασητικού και Αιγαίου οργανωμένες για πολλούς ή απομονωμένες για λίγους.
Μεγάλες και μικρές, πολυσύχναστες και απάτητες αλλά όλες πενακάθαρες και προσιτές για τους λουόμενους.

Έναν ιδανικό τόπο για ιστιοπλοΐα με τον Παγασητικό κόλπο να προσφέρει ανέμους με αύρες και πολλά παραλιακά χωριά όπως τα Καλά Νερά, το Τρίκερι, Μηλίνα, ή η Άφησσος να προσφέρουν απάνεμα λιμενάκια ιδανικά για στάση και ξεκούραση.

Πολλές επιλογές διαμονής, εστίασης και διασκέδασης.
Πλήθος μικρών και μεγάλων ξενοδοχείων, ξενώνων και ενοικιαζομένων δωματίων.

Υπάρχουν επίσης και κάμπινγκ. Πλήθος από παραδοσιακά χωριά χτισμένα με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Σύνδεση της περιοχής μέσω των Κ.Τ.Ε.Λ Μαγνησίας.

Πιείτε το καφέ ή το ποτό σας στην Μηλίνα μπροστά στη θάλασσα απολαμβάνοντας την ηρεμία και την απλότητα του γραφικού χωριού. Ανεβείτε στο τρενάκι του Πηλίου ξεκινώντας από το σταθμό στα Άνω Λεχώνια και καταλήγωντας μετά από μια υπέροχη διαδρομή στο σταθμό των Μηλεών.

Μείνετε για ένα Σαββατοκύριακο σε έναν από τους πολλούς παραδοσιακούς ξενώνες της Βυζίτσας.
Πιείτε το καφεδάκι σας στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου με θέα τον Παγασητικό.

Περάστε ένα Σαββατοκύριακο στο νησί παλιό Τρίκερι σε ένα περιβάλλον χωρίς τροχοφόρα, τρώγοντας φρέσκο ψάρι και απολαμβάνοντας την ηρεμία του τόπου και την φιλοξενία των κατοίκων του.