Τρικέρι

Η Κοινότητα Τρικερίου είναι ένα γραφική και παραδοσιακή κοινότητα 1000 περίπου κατοίκων, που το κέντρο της το Τρίκερι, βρίσκεται στην κορυφή  του Νοτιότερου  άκρου του Πηλίου, σε απόσταση  αναπνοής από την Εύβοια πάνω στην είσοδο του Παγασητικού

Απέχει από το Βόλο 85 χιλ. και  οδικά συνδέεται καθημερινά με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Βόλου.  Ακτοπλοϊκα συνδέεται επίσης με το Βόλο και τις Βόρειες Σποράδες. Η γεωγραφι­κή ιδιαιτερότητα μαζί με την Αγ. Κυ­ριακή και το νησί του Παλιού Τρικε­ρίου δίνει τα χαρακτηριστικά του αυτόνομου νησιώτικου οικισμού. Διαθέτει Λιμενικό Σταθμό τηλ. 24230 91400 Το Τρίκερι έχει εξαιρε­τική παράδοση στην ναυτοσύνη αφού οι κάτοικοι από παλιά σχεδόν αποκλειστικά ασχολούνται με την θάλασσα. Καταπληκτικά όμορφοι οι­κισμοί είναι το λιμάνι της Αγ. Κυρια­κής, οι Κότες, το παλιό νησί κ.α. που έχουν πολλοί όμορφες παραλίες και που προσφέρουν άφθονο ψάρι στους επισκέπτες

Αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις όπως ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια αναπτύσσουν αξιόλογη τουριστική δραστηριότητα.

Στο Τρικέρι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες και παραδοσιακά πανηγύρια, διατηρώντας έτσι την παράδοση.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αρχοντικά, οι αγιογραφίες και η ξυλογλυπτική τέχνη στις εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου και της Αγίας Τριάδας, όπου επίσης υπάρχει θρόνος του Ναπολέοντα.

Επισκεφτείτε τους οικισμούς .......

 

Οι οικισμοί του Νοτίου Πηλίου είναι υπέροχοι !

Ταξιδέψτε και θαυμάστε τη φύση και τους ανθρώπους !

 

MΗΛΙΕΣ 

 

ΒΥΖΙΤΣΑ

 

ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ

 

ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

 

ΑΦΗΣΣΟΣ

 

ΑΦΕΤΕΣ

 

ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

 

ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗΣ

 

ΛΑΥΚΟΣ

 

ΜΗΛΙΝΑ

 

ΧΟΡΤΟ