Τοπικά προϊόντα

 

Ολόφρεσκα ψάρια, οστρακοειδή, χταπόδια με την συνοδεία ντόπιου τσίπουρου μπορεί κανείς να γευθεί στα παραδοσιακά ταβερνάκια του Κατηγιώργη, του Πλατανιά, της Μηλίνας, του Μικρού, του Μαραθιά και του Άγιου Ανδρέα δίπλα στο κύμα. Τα πεντανόστιμα ψητά κρέατα, οι παραδοσιακές πίτες τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού είναι μερικές από τις γεύσεις που μπορεί κανείς να απολαύσει στις πλατείες των χωριών του Δήμου μας. Επίσης άριστης ποιότητας λάδι, βότανα, μέλι, σύκα, κρασί, πορτοκάλια, βουνίσια χόρτα είναι μερικά από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η περιοχή.

 

Το καλό φαγητό, τα υπέροχα τοπικά προϊόντα , οι γεύσεις και οι εμπειρίες που προσφέρονται σε αμέτρητες επιλογές, ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και κάνουν το Νότιο Πήλιο τον τόπο στον οποίο θέλεις πάντα να επιστρέψεις.

 

 

Ελιές
Η ελιά αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική καλλιέργεια στην περιοχή της Αργαλαστής, αλλά και κατ' επέκταση στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου Πηλίου. Το εκλεκτό λάδι και οι βρώσιμες ελιές είναι παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

 

Σύκα 
Στο  Νότιο Πήλιο παλαιότερα ειδικά παρήγαγαν εξαίρετα σύκα, τόσο νωπά όσο και αποξηραμένα. Σήμερα υπάρχουν πολλές διάσπαρτες συκιές και λίγοι οργανωμένοι συκεώνες. Η ποικιλία των δένδρων είναι κυρίως 'Σύκα Σμύρνης'.

 

 

 

Αμπέλια
Στο Νότιο Πήλιο υπάρχουν αμπέλια, κυρίως τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών.

 

Κηπευτικά
  Στο  Νότιο Πήλιο καλλιεργούνται λίγα λαχανικά, τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων.