Ακτές και παραλίες του Νοτίου Πηλίου

 

Λεφόκαστρο

Το Λεφόκαστρο είναι ένας γραφικός οικισμός που απέχει 6 χλμ από την Αργαλαστή και 34 χλμ από το Βόλο. Βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της χερσονήσου του Πηλίου και διαθέτει παραλίες με πεντακάθαρα νερά.

 

Μπελιάν

4 χλμ μετά την Αργαλαστή, ανάμεσα στους οικισμούς Κάλαμο και Πάου βρίσκεται η παραλία Μπελιάν. Πρόκειται για μια ήρεμη παραλία με βότσαλο και άμμο, χωρίς τoν ενοχλητικό θόρυβο των αυτοκινήτων, αφού είναι η μόνη παραλία από την οποία δεν περνάει ο κεντρικός δρόμος. Πολύ κοντά σε αυτήν υπάρχει ένα αρχοντικό που λειτουργεί σαν ξενοδοχείο το οποίο σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή στις διακοπές σας. Στο ξενοδοχείο μπορείτε επίσης να βρείτε παραδοσιακά προϊόντα που προέρχονται από τη φάρμα που διαθέτει.

 

 

Μελανή

Δίπλα στα Ποτιστικά βρίσκεται η Μελανή. Πρόκειται για μια αμμώδης και ήσυχη παραλία που πήρε το όνομα της από το βαθύ μπλε των νερών της.

 

 

Πάλτση

Η παραλία της Πάλτσης είναι από τις πιο γνωστές ανατολικές παραλίες του Πηλίου. Απέχει 13 χλμ από την Αργαλαστή και 53 χλμ από τον Βόλο. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και αμμώδης. Στην Πάλτση βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του Ν. Πηλίου, ο Αγ. Κωνσταντίνος. Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι στην μνήμη των Αγ. Ταξιαρχών. Από το χωριό υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στο Λαύκο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και είναι ιδιαίτερα απολαυστική.

 

Ποτιστικά

Η παραλία των Ποτιστικών απέχει 53 χλμ από το Βόλο. Η παραλία της είναι αμμώδης, έχει μήκος 1 χλμ. και είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. Εάν επιθυμείτε περισσότερη ζωντάνια μπορείτε να πάτε μέχρι την Αργαλαστή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά.

 

Χόρτο

Σε απόσταση 6 χλμ από την Αργαλαστή βρίσκεται το Χόρτο. Ένα όμορφο και καταπράσινο χωριό με πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Το απάνεμο λιμάνι του είναι ιδανικό για θαλάσσιες δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και windsurfing. Πέρα από την κεντρική παραλία του, μπροστά στα σπίτια, στο Χόρτο υπάρχουν δύο μικροί κολπίσκοι. Ο πρώτος έχει πρασινογάλανα νερά και βότσαλα και για να πάτε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το μικρό μονοπάτι που ξεκινάει από εκεί που τελειώνουν τα σπίτια. Ο δεύτερος ονομάζεται Παγανιά και θα τον βρείτε λίγο πριν φτάσετε στο χωριό, ακολουθώντας ένα στενό ασφάλτινο δρομάκι.

 

Μεγάλη Πάου

Η Μεγάλη Πάου είναι ένας μικρός οικισμός και βρίσκεται στο δρόμο προς το Χόρτο. Απέχει 6 χλμ από την Αργαλαστή. Οι λάτρεις του camping μπορούν να κατασκηνώσουν στο camping που υπάρχει στην περιοχή.

 

Μικρή Πάου

Η Μικρή Πάου είναι ένας μικρός γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός ο οποίος βρίσκεται 5 χλμ από την Αργαλαστή και 45 χλμ από το Βόλο με εκπληκτική παραλία με βότσαλο και άμμο. Εάν όμως θέλετε πιο έντονη ζωή και διασκέδαση θα πρέπει να πάτε στην Αργαλαστή.

Επίσης δείτε τα ακόλουθα :

Ο Μουρτιάς

Ένας οικισμός πλησίον της Λύρης  2 χιλ με πολύ λίγους μόνιμους κα­τοίκους. Η φανταστική και επιβλη­τική παραλία του μετά κοκκινόχρωμα βράχια του θαρρείς και είναι σπαρμένα μέσα στη θάλασσα μα­γεύουν τον επισκέπτη.

Η παραλία αυτή κατατάχτηκε το 2005 στην 7η παγκόσμια θέση ως «παραλία απείρου φυσικού κάλ­λους». Υπάρχουν λίγα ενοικιαζό­μενα δωμάτια.

Έχει την όμορφη νεόκτιστη εκ­κλησία του αγ. Ευσταθίου και πα­νηγυρίζει κάθε χρόνο στις 20 Σε­πτεμβρίου. 0 Πολιτιστικός Σύλλο­γος αλιέων «Αγ. Ευστάθιος» φρο­ντίζει για την καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του μικρού αυτού οικι­σμού.